duminică, 16 noiembrie 2014

Licoarea magica a zanei bune!

Ora 7:00 dimineata. Ceasul suna si zana cea buna isi deschide ochii: "Buna dimineata, soare!"
Inca o zi plina in care trebuia sa lucreze. Era educatoarea piticilor la castelul gradinita din Padurea Fermecata. "Ce zi minunata!"

Micul dejun era gata sa fie servit, dar zana noastra nu pleca niciodata fara sa bea licoarea magica (si secreta, de altfel) a carei reteta era doar de ea stiuta. Pur si simplu avea o inventie ciudata si foarte complexa de care nimeni nu stia, ce o ajuta sa fabrice licoarea minune. O cana savurata dimineata si zana noastra se umplea de energie si radia intreaga zi. Piticii o iubeau foarte mult, zana cea buna ii ajuta sa invete, sa scrie si sa citeasca. Lucru rar intalnit in lumea lor fermecata.

"Zana buna, cata buna dispozitie radiezi si in dimineata aceasta!", o admirau locuitorii cetatii. Zana buna le multumea si isi vedea fericita de drum. Gradinita era plina, dar ea facea fata la orice situatie, oricat de stresanta ar parea.
Dar cu atatea admiratii pe  care oamenii i le faceau, zana cea buna a atras atentia vrajitoarei rele. O ura atat de mult pe zana cea buna incat a hotarat sa ii afle secretul si sa elimine sursa de voie buna a acesteia. Intr-o buna zi, vrajitoarea, urmarind obiceiurile matinale ale zanei cele bune, afla secretul licorii magice. "Aha, te-am prins! De data asta nu mai scapi!". Si cand zana pleca ca de obicei la gradinita piticilor, vrajitoarea a intrat si a furat licoarea magica, dar si aparatul minune care o prepara. Dar in fericirea ei oarba, nu si-a dat seama ca a fost vazuta de catre iepurasul din padure...

Zana cea buna, ajunsa acasa dupa o zi obositoare nu a bagat de seama ca lipseste minunatul aparat si licoarea magica. S-a pus la somn, dar a doua zi s-a trezit tot obosita. Cand s-a indreptat spre locul unde tinea licoarea, aceasta a remarcat cu stupoare ca acesta lipsea! Era extrem de obosita, cearcanele erau mai mult decat evidente si acum trebuia sa faca fata tuturor provocarilor fara energia licorii magice. Cum avea oare sa faca fata? Ziua intreaga a fost un dezastru si toti au remarcat acest lucru. "Zana buna, ce ai patit?". Si raspunsul a venit in graba...
Iepurasul din padure venise in goana nebuna pana in oras ca sa anunte pe toti de ceea ce vazuse. Auzind povestea acestuia, au pornit cu totii revoltati catre barlogul vrajitoarei. Au gasit-o acolo, incercand sa desluseasca secretul licorii magice. "Haino!", au exclamat cu totii si in secunda urmatoare au asaltat-o si au exilat-o pe vrajitoare pe insula de gheata, aflata la capatul celalalt al pamantului.
Zana cea buna si-a recuperat astfel aparatul minune si licoarea magica, iar restul zilelor din orasul de poveste s-au scurs in armonie si veselie si povestea continua si in zilele noastre.


Bun venit in zilele noastre! Unde zana cea buna sunt eu si secretul licorii mele magice este deja cunoscuta de toata lumea! Cred ca nu exista persoana care sa fi auzit vreodata de bautura aromata numita cafea si sunt convinsa ca majoritatea si cunoasteti gustul ei. Ei bine, povestea mea a inceput cu o raita pe magazinul MarketOnline.ro unde am gasit cele mai bune oferte la expresoare din cate am intalnit pana acum! Si nu au fost putine. 
Atentia mea s-a indreptat catre un expresor philips foarte dragut. M-a atras design-ul modern. Si pot spune ca de cand l-am achizitionat, diminetile incep cu aroma inconfundabila al cafelei, care ma ajuta sa fac fata provocarilor de peste zi. Nu este usor sa lucrezi cu atatia pitici, dar imi place ceea ce fac si nu as schimba acest lucru prea curand. Fac fata datorita aliatului meu de nadejde. Si nu cred ca este cineva surprins de acest aspect. Cine nu poseda in zilele noastre un expresor? Raspunsul cred ca ar veni printr-un comentariu la acest articol! Va invit, mai pe scurt, la o sueta, la o cafea, ca intre fete!

Avem ce discuta pe aceasta tema! Ce job aveti si cum va incepeti diminetile? Sau cum preferati cafeaua? Sa fie lunga, cu lapte, dulce sau amara? Preferati derivatele ei, precum cappucino sau moccacino? Mie imi place sa diversific! Si imi place sa incerc de toate. Macar stiu ca nu ma pot plictisi de aroma sau de mirosul de cafea. Este o prietena buna, care imi incalzeste diminetile!

Articol scris pentru SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu