joi, 20 noiembrie 2014

Promoter Fan Branza - O branza fara haz!

Nu mi se intampla rar sa plec la cumparaturi pentru a cumpara de-ale gurii. Si tocmai din acest motiv sesiunile de shopping in acest scop decurg mai mult decat normal si firesc. Ce poate fi mai simplu decat sa intocmesti o listuta cu ce ai vrea sa mananci pentru urmatoarea saptamana, sa faci bugetul si sa pleci spre supermarket. Asta am facut si zilele trecute: mi-am luat prietenul de brat si am pornit la cumparaturi cu lista facuta de acasa.
- Ce ai vrea sa cumparam? am intrebat eu.
- Incepem cu raionul lactatelor?
- Iar vrei sa cumperi cascaval?
- Am auzit ca au o promotie super la cascavalul afumat. Si stii cat de mult imi place branza...
- Bine. Dar alege doar ce iti place tie. Stii ca eu nu sunt fan.
     Si asa ne-am hotarat sa incepem cumparaturile cu ceea ce iubeste cel mai mult prietenul meu in materie de hrana. Dar ce am trait cand am ajuns in dreptul raionului cu branza nu vreau sa se mai repete niciodata!

Am spus ca nu ma omor cu lactatele, pentru mine, ele se impart in branza, cascaval si lapte. Dar asta este o alta poveste. In fine, ajungem noi in dreptul raionului si acolo statea tantos un promoter de la Delaco. Cica se autointitula cel mai mare fan branza din toate timpurile. Mi s-a parut putin exagerata comparatia, dar am inaintat nebagandu-l in seama. Cumparaturile erau o priotitate si nu as fi lasat pe nimeni sa imi distraga atentia.

- Stati pe loc! ne-a zis el. Daca treceti de testul branzei supreme atunci nu o sa va mai cicalesc cu plictisitorul discurs al unui promoter, menit sa te convinga sa cumperi produsul promovat!
- Mare branza, am zis eu dandu-mi ochii peste cap. Nu avem timp, ne cam grabim.
- Hai sa vedem totusi ce face, mi-a zis prietenul pe un ton mieros si lingusitor.
- In fine, sa terminam odata cu asta...

Fara sa stea prea mult pe ganduri ne-a intins la amandoi un cubulet de cascaval infipt pe o scobitoare, ne-a pus doar sa mirosim produsul si sa ii spunem... ce fel de cascaval e!
- Iti bati joc de noi?
- Nu intri in joc, nu faci cumparaturi!
- Asta e o aiureala totala! Cine esti tu sa imi spui ca nu am voie sa fac cumparaturi intr-un loc public?- Ce cascaval este? a insistat el.

Deja imi pierdusem rabdarea. Credeam ca voi face o criza de nervi, dar din mai multe motive am ales sa ma abtin. Cel putin pentru moment.

- Afumat! a zis prietenul meu.
- Corect! si ii da cubuletul sa il manance. Tu (adresandu-se mie), nu primesti cubulet.

Am simtit ca ma fac rosie la fata de furie. Dar pana sa schitez vreun gest, fan branza ala a mai intins un cubulet si ne-a intrebat acelasi lucru.

- Asta e clasic! a spus fara sa mea stea pe ganduri omul meu.
- Coreeeect! ai primit dreptul sa pasesti pe raionul branzeturilor! Tu, nu ai fost atenta la lectie, tu nu primesti bilet de trecere!
- Cred ca glumesti!
- Nu ghicesti, nu pasesti!
- Si cine ma opreste?
- Eu! Cu ajutorul armatei mele de branzici!

Si in secunda urmatoare vad o micuta turma de 5 copilasi, imbracati ca promoterul care reprezenta pentru ei un idol de neegalat. M-am imbufnat si m-am resemnat. L-am privit pe prietenul meu cum se indeparteaza in zare, prin raionul de branzeturi si am asteptat cumintica sa faca singur cumparaturile.

"Asta a fost o zi tare ciudata!", mi-am zis eu in gand. Hei, dar de ce sa ma las infranta? Imi vine in minte un plan diabolic si nu am simtit nicio urma de ezitare. Fiind inconjurata de niste monstruleti ai branzei, care ma bagau in seama doar daca ma indreptam spre raionul interzis, am profitat de momentul de neatentie al sefului lor, care era ocupat sa enerveze alti oameni cu jocul lui pueril si am zis:
   
- O, nu, un intrus a dat iama in raionul cu branza! Ce ne facem?

Atat le-a trebuit celor mici, ca distrasi de joaca, nu au mai stat sa proceseze informatia si au dat fuga printre raioanele cu lactate. Mi-am scos geaca si mi-am asezat-o frumos chitita pe geanta, mi-am pus o caciula si ochelarii de vedere pe fata si am pornit frumos, pe raionul la care mi s-a pus interdictie. "Hm, nimeni nu imi pune mie bete in roate cand vin la cumparaturi!". L-am gasit pe prietenul meu la raionul lui preferat. A fost surprins sa ma vada acolo si s-a amuzat cand i-am povestit planul meu.
Am facut linistiti cumparaturile, chiar si pe raionul buclucas si la plecare am trecut pe langa armata de pitici fara ca acestia sa ma recunoasca. Am zambit triumfatoare, mai ales cand am trecut pe langa zgarie branza ala care ma scosese din minti. Fata lui, cand m-a recunoscut, a fost nepretuita!
Daca vreodata il voi mai vedea, jur ca ii voi manca toate cubuletele de branza (sau cel putin jumatate), ca sa nu mai apuce el sa faca jocuri sau glume pe seama mea!

Articol scris pentru SuperBlog 2014!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu