vineri, 21 octombrie 2016

Cum m-am conectat la tehnologie

Povestea mea incepe cu: A fost odata... si cu toate ca are radacini pierdute in timp, aceasta dainuie pana in zilele noastre. A fost odata o fetita, care la varsta de 7 ani a avut 'prima intalnire' cu un calculator. Stiti voi, cutiuta modesta, care mergea doar cu un microprocesor pentium 1, avea cateva jocuri de foarte putini pixeli, cu o grafica primitiva, dar admirata de orice copil la acea vreme. O perioada frumoasa, in care jocurile pe calculator, chiar daca tineau 'toata ziua' , nu limitau si jocurile pe afara si socializarea. Din contra, parca te apropiau mai mult de ceilalti, pentru ca te invatau ce inseamna 'munca in echipa' sau metodele de 'supravietuire individuala'.

Apoi, pe masura ce timpul trecea si tehnologia avansa odata cu el. Astfel, fetita a primit cadou un calculator putin mai mare, ce mergea cu un sistem de procesare Windows xp. Jocurile au devenit si mai interesante, cu o grafica mai bunicica si avea si program de ascultat muzica, Winamp, ce ii anima timpul petrecut in fata 'cutiutei cu minuni'.

Cu timpul insa, tehnologia a luat amploare intr-un ritm alarmant, iar fata, care deja ajunsese la adolescenta, a fost pusa, din nou, la o noua provocare. Multi prieteni de-ai ei deja aveau calculatoare cu un monitor plat, iar cativa (cei drept, la inceput putini) aveau acces si la ceva ce a schimbat in zilele noastre barierele distantei si a limitei: internetul! 
A fost de-a dreptul fascinata! Nu doar ca puteai sa asculti ce muzica vrei, dar puteai sa iti downloadezi (a.k.a. descarcat) in calculator ce jocuri doreai, dar puteai sa vorbesti cu alte persoane, in timp real, prin intermediul retelelor de socializare - pe vremea fetei, Messenger.

Vai, dar grea a fost munca de lamurire pentru a obtine acest 'internet''. De parca era un obiect de valoare, bine pazit, cu acces limitat la publicul larg. Fata si-a dorit din prima zi sa aiba si ea acces la internet. Deja era ultima din clasa ei care nu avea acces la internet, dar ii era prea rusine sa recunoasca acest lucru. Deja toti vorbeau in termeni de IT pe care ea nu ii cunostea, invocand scuza ca 'ea nu are timp sa piarda timpul la calculator'. Cu toate ca nu poti mintii pe toti tot timpul, si ea stia foarte bine acest lucru. 

Ei, da! Pana la urma, minunea s-a intamplat! A venit si mult asteptatul internet, dar odata cu el au venit la pachet si o gramada de noi 'accesorii' pentru calculator. Astfel, eroina noastra s-a intalnit pentru prima oara in viata ei cu un router si de aici a inceput aventura cunoasterii. Internetul nu mai are bariere sau limite, asa ca i-a fost usor sa gaseasca toate informatiile de care avea nevoie.
Sursa foto
A invatat ca aceasta tehnologie ajungea la ea in calculator printr-un cablu de retea, ce este un program de downloadat si cum se poate utiliza el, ce sunt acele cabluri HDMI care fac posibile transmiterea video si audio posibila, cabluri care in ziua de azi au cea mai mare viteza si sunt retro-compatibile.

Dar bineinteles ca aceste lucruri le-a invatat de la cei mai bine in domeniu: Conectica.ro! Si asa ne transpunem din trecut pana in zilele noastre, pentru ca acea fata sunt eu, iar povestea mea si a tehnologiei continua si astazi, dupa ce am descoperit si profesionisti adevarati in domeniu!
Magazinul in cauza, Conectica.ro, a luat nastere, insa, din 2006 (eu pe atunci nu aveam inca internet, dar am recuperat timpul pierdut in scurt timp), iar in acesti 10 ani de activitate (atat on-line cat si offline) a devenit un distribuitor si importator in domeniul conecticii cu gama variata de produse de retelistica si conectica. Eu nu sunt un geniu IT, dar incerc sa supravietuiesc (cu informatiile corecte, nici nu am cum sa dau gres).

Ideea e ca pana la urma te saturi sa depinzi mereu de un specialist de fiecare data cand calculatorul tau (pardon, laptop) face mofturi. Pe principiul 'ai carte, ai parte' asa e si cu informatia. Daca o detii, esti stapan peste propriul destin. Iar acum e super-usor pentru toata lumea sa aiba parte de informatiile corecte! Pentru ca pe site-ul Conectica.ro, nu ai parte doar de sfaturi utile, dar si de produse de calitate destinate 'retelisticii'.

Acum chiar am parte de un net mai bun in toata casa, pentru ca am trecut de la router-ul fix, la cel wireless. Nu doar ca toti membrii familiei se bucura, dar impartasim micul nostru secret si cu prietenii si cunostintele noastre. Pana la urma, baietii astia chiar ne-au ajutat enorm (desi ei nu ne cunosc si nu au de unde sa stie asta), asa ca noi de ce nu i-am ajuta pe ei cu o vorba buna data mai departe?
Si poate ca vorbele mele nu va conving, dar promotiile lor sigur o vor face! Nu, nu va spun despre ce e vorba, pentru asta trebuie sa le vizitati site-ul.

Articol scris pentru SuperBlog 2016!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu