marți, 14 martie 2017

Poti invata engleza foarte usor, daca apelezi la un specialist... online

Nu vreau sa ma laud, dau eu am invatat, in mare parte, limba engleza doar privind la desene animate. Am prins o perioada destul de lunga in copilarie, in care toate desenele animate erau numai si numai in engleza. Si cu toate ca nu intelegeam ceea ce spuneau, din mimica gesturilor personajelor preferate, deduceam, incet-incet, ceea ce spuneau. Am iubit limba engleza foarte mult, atat de mult incat, toata ziua de lunga ma jucam cu papusile sau cu animalele din curte si vorbeam cu ele numai si numai in engleza! Iar eu ma distram.
Sursa foto
Ajunsesem intr-un punct in care limba romana mi se parea seaca si plictisitoare de vorbit si alegeam varianta a doua, reproduceam scene din desene care imi placeau sau pur si simplu inventam scenarii si jucam roluri cu papusile Barbie. Ce vremuri frumoase! 

Desenele mi-au colorat copilaria si chiar m-au invatat ceva util! Pentru ca, sincer, nu stiu daca as fi prins limba engleza asa repede, daca nu as fi avut atatea tangente cu ea inca de la o varsta frageda. Nu am facut niciodata meditatii la engleza. Dar sunt constienta ca nu o stapanesc 100%. Am unele lacune, dar atunci cand ma incurc, caut solutii. Totusi, daca vrei sa calatoresti si in alte tari sau chiar vrei sa te stabilesti acolo, cu un nou serviciu, atunci trebuie sa iei in calcul cateva cursuri. Nu te panica! Poti invata engleza fara profesor, chiar de la tine de acasa, deoarece era tehnologie ne pune la dispozitie cursuri de engleza online.

Varianta cursurilor online este accesibila tuturor si chiar merita, deoarece niciodata nu este prea tarziu sa invati o limba straina (cel putin asta gandesc eu). Daca, in ziua de azi, desenele nu mai sunt in engleza, cel putin exista solutii compensatorii. Ar fi oarecum pacat sa nu profiti! Pe vremea mea, nu ca as fii eu vreo inaintata in varsta, nu aveam acces la internet cum am astazi, asadar nu am avut alta optiune de a invata limba engleza. Sunt, insa, fericita ca a fost asa! Pentru ca am invatat cu mare drag si ma simteam mereu mandra de mine, cand vorbeam engleza si toti ai mei se uitau la mine ca la felul paispe`, intrebandu-se: ''Oare ce spune fata asta?''


Ceea ce vreau sa spun este ca acum ai la dispozitie o solutie accesibila, mai ales pentru cei care nu au timp, dar care vor sa invete engleza: este vorba despre o platforma profesionala de e-learning! Asta te ajuta sa inveti engleza de acasa! English for all are peste 150 de cursanți online (cei mai multi pe engleza de baza), care beneficiaza de cursurile online, ce sunt o combinatie de teorie de gramatica, vocabular, exercitii si testari, toate sub atenta supraveghere a unui profesor care ofera feedback fiecarui elev in parte. Scopul cursurilor de acasa este ca cei care nu au timp sa lucreze atunci cand doresc, sa invete cu adevarat (activitatile se fac in ordinea de pe curs, nu pe sarite si au nota minima de trecere) si sa aiba un profesor la dispozitie.

Personal, am avut tangente cu cateva cursuri online de limba coreeana (din pacate nu am putut continua mult cu ele), dar din experienta spun ca astfel de cursuri sunt chiar la indemana oricui, deoarece au loc in confortul propriului camin, iar daca mai dai si peste un profesor excelent, care explica foarte bine si te face sa intelegi usor, atunci poti ajunge sa vorbesc fluent orice limba, in cateva luni (fara sa exagerez).

Cateva sfaturi, daca vrei sa inveti limba engleza de acasa:

1) Trebuie sa fii ambitios! Si sa stii ceea ce iti doresti! Daca tu esti convins ca vrei sa inveti ceva nou, care sa iti imbunatateasca viata personala, dar si profesionala, atunci ia atitudine in acest sens!

2) Fii perseverent! Nimic nu e usor si nimic nu se obtine fara munca! Nu trebuie sa te lasi pe tanjeala, niciodata! Depaseste-ti mereu limitele, inainteaza cu pasi marunti, dar siguri!

3) Trebuie sa iti placa limba engleza. Multe persoane pe care le cunosc nu agreeaza aceasta limba. Ei bine, astfel de persoane nu vor invata, niciodata, limba engleza la niveluri inalte. De ce? Pentru ca poti sa tocesti teoria o vreme, dar nu poti face nimic nu sila... Asta a sunat cam dur, dar este purul adevar.

Ce-i drept, uneori se poate si singur/a. Eu (si multi altii) sunt dovada vie ca asa este. Cel putin cand vine vorba de notiunile de baza. Tu ce mai astepti?

Articol scris pentru proba nr. 4 Spring SuperBlog 2017!

2 comentarii: