vineri, 6 octombrie 2017

Casa de vis nu mai este doar... un vis

In ziua de azi, toata lumea viseaza la o casa, acel loc pe care sa il transforme intr-un camin real, care sa emane spiritul familial si linistit, la care toti tanjesc. Si eu am acest vis. Sunt multi care l-au realizat deja, altii inca muncesc la acesta, altii care inca... viseaza. Cum sunt eu, de exemplu!
Casa visurilor mele nu este o casa somptuoasa, nu este enorma, dar cuprinde exact ceea ce mie imi trebuie. Si arte si design-ul potrivit, modern, minimalist.

Dar stim bine ca nu este usor sa construiesti o casa de la zero. In primul rand trebuie luat in calcul faptul ca doar un specialist iti poate oferi cel mai bun proiect de casa. Mai exact, vorbesc despre AIA Proiect, profesionistii care va pot ajuta in particularizarea proiectelor de ''casa tip'', pentru a satisface orice buget sau orice alte criterii pe care le-ati putea avea. 

Daca aveti o casa batraneasca si doriti sa o renovati, cu ajutorul celor de la AIA Proiect puteti salva elemente din diferite case, apoi le preluati, (de exemplu) o bucatarie de la un proiect de casa tip si o baie de la alt proiect de casa, pentru a construi astfel casa la care visati. Eu ma aflu oarecum intr-o dilema, deoarece vreau sa detin o casa conceputa dupa ideile mele, dar vreau sa pastrez si casa bunicilor, careia vreau sa ii schimb fatada complet, sa o renovez cap-coada. Dar asta este alta poveste.

Sursa foto

Asa cum am mai specificat probabil si in alte articole (la care mereu vin cu completari), conceptul lor este unul care imi place si consider ca m-ar ajuta sa imi construiesc casa visurilor. Dar inainte de a ajunge la proiectul propriu zis, ai nevoie de un evaluator ANEVAR, pentru a va face o evaluare imobiliara. Conform site-ului oficial, aceasta evaluare va poate ajuta in cazul urmatoarelor aspecte:

– stabilirea valorii de piata a proprietatii in vederea vanzarii sau cumpararii;

– evaluare imobiliara pentru impozitare sau reevaluarea imobiliara a proprietatii, in vederea stabilirii cotei de impozitare / impozit pe cladire pentru persoane fizice sau juridice ;

– evaluarea sau reevaluarea imobiliara a proprietatii pentru inregistrarea in contabilitate si raportari financiare ;

– estimarea valorii proprietatii pentru care se solicita restituire sau despagubire de la A.N.R.P. (Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor).

– evaluarea proprietatii pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Sursa foto

Da, stiu ca v-am mai vorbit despre AIA Proiect, v-am mai povestit si despre cum as vrea eu sa fie casa mea de vis, dar pur si simplu nu poti sa nu faci cunoscut acest concept al lor, care se reinnoieste de la an la an.  Ei gandesc conceptul, folosindu-se de programe avansate de proiectare, dar mai ales de viziunea si preferintele clientilor. Ce ar trebui neaparat sa detina casa visurilor tale? O curte mare, o sera, o piscina? O gradina cu flori pentru cei pasionati si iubitori de frumos sau poate o bolta la umbra careia sa stati? Foisor? Gratar? Eu personal le-as dori pe toate cele enumerate anterior. 

Iar daca sunt concepte care mie mi-au scapat, stau fara grija, deoarece cei mai buni experti in proiecte case imi vor veni in ajutor. 

Sursa foto

In concluzie, ce ar trebui sa luati in calcul, atunci cand vreti sa aveti parte de casa mult dorita? Raspunsul fruntas este deja evident: trebuie sa apelati la experti in acest sens: AIA Proiect pune la dispozitia clientilor o colectie de proiecte de case optimizate sau personalizeaza casa detinuta, in functie de amplasament si asteptarile proprietarului. 

Pentru a ajunge la casa mult visata, adica la produsul finit, trebuie parcurse cateva etape importante atat din punct de vedere al constructiei, cat si legal (lucru care mie imi displace - pe noi aceasta birocratie ma enerveaza la maxim, tocmai de aceea ma gandesc ca un expert s-ar descurca mai bine la hartii decat mine). AIA Proiect poate parcurge toti acesti pasi atat de necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluarii de catre viitorul locatar si ofera suport pe toata perioada pre si post-executie. Punerea in valoare a amplasamentului incepe de la deplina intelegere a ideilor beneficiarului si se incheie cu verificarea implementarii tuturor cerintelor de catre constructor (informatii oficiale preluate de la sursa).

Sursa foto

In ceea ce priveste serviciile de evaluare imobiliara, AIA Proiect va pune la dispozitie urmatoarele:

– evaluarea imobiliara si reevaluarea imobilelor aflate pe firma (operatiune obligatorie din 3 în 3 ani) si sunt cerute la Primarie pentru calculul impozitului pe proprietate.

–  licitatii, pentru lichidari si dizolvari de firme, pentru litigii si procese civile, obtinerea creditelor bancare, dar si pentru stabilirea valorii patrimoniale a firmelor.

– stabilirea valorii impozabile pentru cladirile nerezidentiale detinute de persoane fizice. Conform Codului Fiscal nou, modificat in 2015, valoarea impozabila trebuie stabilita prin raport de evaluare imobiliara daca aceasta nu a fost construita sau dobandita in ultimii 5 ani; Acest raport de evaluare imobiliara va este necesar pentru calcul impozit cladire, imobil, proprietate imobil nerezidential (spatiu comercial, hala, birouri, spatiu industrial, si altele)

– calcularea bazei impozabile prin raport de evaluare imobiliara sau reevaluare imobiliara. Baza impozabila se actualizeaza la 3 ani, prin efectuarea unei reevaluari. In cazul in care nu se efectueaza o re-evaluare imobiliara in ultimii 5 ani, cotele anterioare enumerate se majoreaza la 5%, conform art. 460 alin. (1), (2) si (8) din noul Cod fiscal din 2015 (surse oficiale).

Pana la urma, cred ca nici casuta visurilor mele nu va ramane doar... un vis!

Articol scris pentru proba nr. 3 SuperBlog 2017!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu